Blog
Tıbbi Sekreter Nedir ?
- Ocak 29, 2022
- Yayınlayan: Durry Akademi
- Kategori: Durry Kurslar

Tıbbi sekreter, sağlık sektörlerindeki hastayı kabul etme, kayıtları tutma, tıbbi raporları yazma, tıbbi dosyaları muhafaza edip, hastalara iletmek gibi genel ofis işleyişini sağlamakla yükümlüdürler. Tıbbi idari asistan olarak da bilinen tıbbi sekreterlik, bir tür hasta ile hekim arasındaki önemli bağlantıdır. Tıbbi sekreter, tıbbi yazılımlara hakim olup, elektronik veri tablolarını da okuyabilmelidir. Tıbbi ofise özgü prosedürler hakkında bilgi sahibi olmalıdır.
Tıbbi Sekreterler Nerede Çalışır?
Tıbbi sekreterler;
- Kamu hastanelerinde,
- Özel hastanelerde,
- Kliniklerde,
- Bilgi işlem hizmetlerinde,
- Tıbbi arşiv hizmetlerinde,
- Hasta kayıt ve kabul işlerinde
Sağlık Hizmeti veren kurumların insan kaynakları birimlerinde kariyer oluşturabilirler.
Tıbbi Sekreter Olmak İçin Şartlar Nelerdir?
Hastanelerde çalışmak binlerce kişinin hayallerinin başında geliyor. Özellikle Tıbbi sekreter olmayı gönülden isteyenlerin yanında olduğumuzu göstermek için sizlere Durry Akademi olarak bir makale hazırlamak istedik. Tıbbi Sekreter, hastaneler için önemli bir bölüp olup; ödemeleri ve sigorta taleplerini karşılar. Hastanenin işlerini kolaylaştırmak ve hastalara yardımcı olmak için etkin görevleri bulunan Tıbbi sekreter mesleği günümüzde popüler hale gelen mesleklerin başında gelir.
Tıbbi sekreterlik şartlarına gelecek olursak, ödemelerle ilgili işlemlerin dışında da sigorta taleplerini de karşılamaktadırlar. Hastaneye gelen hasta bilgilerini doğru ve verimli şekilde işlemek zorunda olan tıbbi sekreterler, ofis veri tabanını, hasta kayıtlarını da yönetirler. Bilgisayar programlarına hakim olmaları gereken tıbbi sekreterler, ofis içerisindeki gerekli programlarla birlikte işleyişi hızlandırmak ve kolaylık sağlamak adına doktorun programını da yönetirler.
Tıbbi sekreterler raporu yazdıktan sonra hazırlayabilmeli ve kaybolmaması adına tıbbi raporu kopyalamaları gerekir. Tıbbi sekreterler genel olarak halkla iç içedirler. Bundan dolayı insanlarla iletişimlerini daha samimi kurmalıdırlar. Hastalara karşı ilgili ve özenli davranmaları gerekir. Gelen hastaya hizmet odaklı, diksiyon kurallarına uygun bir şekilde konuşmalı, zaman yönetimini sağlamalı, net yazma ve anlaşılır bir dille konuşmalı, eleştirel düşünmeli, herhangi bir problemde çözüm odaklı olmalı, hastanın mahremiyetine özen göstermeli, saygı çerçevesinde ilerlemelidirler. Tıbbi sekreterler genel anlamda insanlarla iletişimini doğru kurmalıdırlar. Tıbbi sekreterlerin bu özellik ve yetenekte olması önemlidir.
DURRY AKADEMİ İLE KARİYERİNİ BELGELENDİR!